F

2017. május 26., péntek

Máj egy 3D-s nyomtató. Innovatív módszer lengyel diák

Jan Witowski orvostanhallgató a Jagelló Egyetemen kifejlesztett egy innovatív, talán a legolcsóbb a világon nyomtatási módszer 3D máj modellek. Nyomtatott példányok már segítve átesett betegeknél. Műveletek a 3D-s nyomtatott modellek ritkák máj. Az akadály elsősorban csak a magas költség.
Student Krakkó reméli, hogy az ő módszere felszabadítással népszerűsítése 3D nyomatok a máj, amelyek egyszerre szolgálják a gyógyszert, és segíteni fogja a művelet során.

Lengyel modell - 500 zł - 120 EUR külföldi - több ezer zł - néhány ezer euró

Kiírja 3D modelleket szervek, hogy megkönnyítsék diagnózis és a műtét, a beteg egyre gyakrabban használják a gyógyászatban. De nyomatok ritka májbetegségben. - A máj egy összetett szerv anatómiai és nyomtassa is bonyolult. Az előállítási költség az egyik modell egy 400-500 zł, míg a másik, a külföldi modellek - több ezer. zł - mondja Jan Witowski.

Alacsony termelési költségek szervi rendszer a lengyel projekt keletkezik elsősorban nyomtatási képességeit az átlagos 3D-s nyomtató. Külföldi modelleket úgy tervezték, hogy a nyomtatott szakember szükséges, ahogyan a gépet.

Drága nyomtató nyomtatja elsősorban gyanták (átlátszó, színezett, rugalmas) - köszönhetően az összes modell rendelkezik a nyomtatót. A tervezet szerint Vitovskoho műanyag modell elemek (megfelel a belsejében a máj) nyomtatjuk külön, majd „árvíz” a megfelelő szilícium (amely alakját veszi fel a máj).

Talált egy anyag, amely helyettesíti gyanta

Lengyel diák képes volt olyan anyagot találni, amely átlátható (a modell a máj átláthatónak kell lennie, látná a belső szerkezete a szerv), és helyébe egy átlátszó gyanta drága nyomtatók. - Válogatott szilikonnal nekünk nagy művek, így tudjuk, hogy elmúlt egy nagyon drága gépet, és használata egyszerű nyomtatók, amelyek képesek szó szerint tegye az asztalra - magyarázza.

- A megoldás nem sem rosszabb, mint sokkal drágább, a javasolt külföldön - biztosítja Witowski.

Most, a modellt használják a University Hospital Krakkóban, de érdeklődés is növekszik a lengyel és külföldi sebészek. A találmány most írja a szakember külföldi sajtóban.

A pontos helyét az érintett szövet

Liver 3D modell pontosan reprodukálja a szerkezet a beteg szerv, ami lehetővé teszi az orvosok a műtét során sokkal pontosabban CT találni megváltozott szövetek, beleértve a daganatokat, a helyzet az, ami néha nehéz felismerni standard képalkotó eljárások.

- Nagy lelkesedéssel közeledünk az ilyen típusú modellek, mert hagyták műtét előtt megmagyarázni néhány bonyolult anatómiai, ami meglep bennünket a műtét során. Ilyen nyomatok, tudjuk, hogy a szerkezet a szerv, amely megkönnyíti a tervezést és lebonyolítására - mondja dr. Michał Pędziwiatr sebész Egyetemi Kórház Krakkóban.

Ahogy ismertettük, a elsődleges indikációja a májáttétek más rákok (különösen végbélrák), hogy ez a szerv. Az orvos hozzátette, hogy nincs sok hely Lengyelországban, amely foglalkozik a működését a máj, és ezért „úgy tűnik, hogy a betegek száma műtétet igénylő nagyobb, mint a helyek száma, ahol lehet elvégezni ezeket a műveleteket.”

És miért írok róla, hanem azért, mert amikor elkezdtem az első erősítés néhány információt a 3D nyomtatás egy gondolkodó, néhány hihetetlen dolog az, hogy Lengyelországban ott talán 50 éve. Ez volt januárban vagy februárban ebben az évben. Ma már május vége, és kiderül, hogy egy diák a krakkói távol Lancut mintegy 190 km minden felfedezett egy új módja annak, hogy nyomtatni máj modell segítségével egy 3D-s nyomtató. Ez kezd, hogy nagyon is valóságos. De ez nem ér véget. Kiderül, hogy elolvasása után az első néhány mondat, hogy a tanuló, aki járt középiskolába a Lancut hogy szülővárosomban. és hogy nekem csak olyan csodálatos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése